Ik heb een kleinschalig melkveebedrijf in de buurt van Amsterdam (Landelijk Noord). In 2018 overgenomen van mijn ouders en sindsdien verder gegaan met de aanwezige 20 Fries hollandse koeien. Ik doe aan particulier natuurbeheer (weide- en erfvogels) en produceer biologisch.

De melk van de Fries Hollandse koe wordt gekenmerkt door het hoge eiwit- en vetgehalte. Van de melk kunnen  harde kazen, yoghurt, ijs, en boter gemaakt worden.

Ik ben op zoek naar een verzuivelaar / kaasmaker die :

* kennis en ervaring heeft van verzuivelen en/of kaasmaken.

* bereid is als ondernemer(s) een vruchtbare samenwerking aan te gaan met mij (geen loondienst)

* beschikt over veel enthousiasme, doorzettingsvermogen, energie en een pioniersmentaliteit.

* interesse heeft in een biologische bedrijfsvoering.

* affiniteit met zaken als natuur, weidegang en antibiotica-vrij en dit weet te combineren met een zakelijke manier van denken.

* bij voorkeur kennis en ervaring heeft met marketing.

* de verzuivelde produkten wilt verkopen op de markt(en) in Amsterdam

* bij voorkeur woonachtig is in de regio Amsterdam/ Waterland

Gezien de geringe hoeveelheid melk op jaarbasis (ca 65000 liter) betreffen het parttime werkzaamheden.

Meer informatie en reacties

Reacties en vragen, graag in eerste instantie via e-mail, naar ikwilversemelk@solcon.nl.