Ik heb voor het eerst biest gegeten. Onwijs lekker.. Maar ik kan nergens recepten vinden waarin biest gebruikt wordt.. Kan iemand mij helpen??
Allereerst is het wel belangrijk dat de biest zo snel mogelijk geweld wordt , dus niet in de koelkast laten staan.
Neem een pan en spoel deze nog even om , zodat deze ook echt heel schoon is.
Doe de biest erin en zet het op halfhoog vuur en begin direct te roeren met een houten lepel.
Zorg dat je met de lepel goed over de gehele bodem van de pan gaat , dit is zeer belangrijk omdat je anders stukjes in de biest krijgt.
De biest mag ook absoluut niet koken dus gaat het te hard zet het vuur dan iets lager.
Til na verloop van tijd de lepel uit de biest en kijk of het al aan je lepel blijft hangen.
Is dit het geval zet dan het vuur uit en blijf doorroeren.
Zet de pan in een bak koud water en blijf nog zo'n 5 min. doorroeren.
Laat de pan nog even afkoelen en zo nodig nog een paar keer roeren en klaar.
Zet het in de koelkast en eet smakelijk!
hoi Els
Ik woon in purmerend en kreeg gister bezoek van mijn broer uit Lopik die
5 liter biest had meegenomen voor me. Was natuurlijk een verrassing.
Vroeger thuis hadden we dit veel en kan me herrinneren dat ik daar altijd van heb
genoten, maar hoe moeders dat klaarmaakte, tja, zal niet weten.
Daarom bedankt voor je tip, eten vanavond biestpannekoeken.
groetjes van :
Henk
Doechyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy
Weet je zeker dat je deze post als spam wil rapporteren aan de beheerder?
Deze post wordt als spam gerapporteerd aan de beheerder van het forum. Bedankt!
Weet u zeker dat u dit topic wil verwijderen?